Helló,, hogyan segíthetünk ma?
Hogyan szüntetheted meg véglegesen a SkyShowtime-fiókodat
A SkyShowtime Adathozzáférési kérelem űrlapot kitöltve kérheted a fiókod végleges megszüntetését vagy a személyes adataidhoz való hozzáférést.
Az adathozzáférési kérelmek típusai
A SkyShowtime Adathozzáférési kérelem űrlap beküldésével a következőket kérheted:
• Személyes adataid végleges törlése
• Hozzáférés a személyes adataidhoz
• Személyes adataid átvitele
Fiók végleges megszüntetése
- Látogass el a SkyShowtime Adathozzáférési kérelem űrlapjára
- Válaszd a „Kérelmem tárgya:” A személyes adataim törlése lehetőséget.
- Add meg az utónevedet, a vezetéknevedet, az e-mail-címedet és az országodat.
- Jelöld be a reCAPTCHA négyzetét, majd kattints a Küldés elemre.
- Ezután egy e-mailt kapsz a OneTrusttól, benne az e-mail-címed igazolására szolgáló linkkel – a kérelem véglegesítéséhez igazold vissza az e-mail-címedet.
A fiókom törlése a SkyShowtime-előfizetésemet is megszünteti?
Nem. A személyes adataid végleges törlése és a fiókod megszüntetése nem mondja le a függőben lévő díjfizetéseket, így az előfizetés automatikus megújításából származó terheléseket (csoportos beszedéseket) sem. Mindenképpen ellenőrizd, kezeld és mondd le a fizetési kötelezettségeidet. Ha például az előfizetésed számlázása külső szolgáltatón, például az Apple-ön vagy a Rokun keresztül történik, a díjfizetés leállításához közvetlenül az adott szolgáltatóval kell felvenned a kapcsolatot.
Be tudok jelentkezni vagy tudok még tartalmakat lejátszani, miután a SkyShowtime-fiókom törlését kérem?
Nem. Amint igazoltad az e-mail-címedet, megkezdődik a fiókod törlése, és a továbbiakban nem tudsz bejelentkezni, illetve semmilyen tartalmat sem tudsz majd lejátszani. Emellett elveszíted a hozzáférést az összes tartalmadhoz és a fiókadataihoz is.
Ha meggondolod magad, új SkyShowtime-fiókot kell regisztrálnod egy másik e-mail-címmel, és új előfizetést kell vásárolnod.
Regisztrálhatok újra ugyanazzal az e-mail-címmel?
Igen, de meg kell várnod, amíg e-mailben visszaigazolást kapsz arról, hogy a régi SkyShowtime-fiókod végleges törlése megtörtént. Ezután ugyanazzal az e-mail-címmel új fiókot hozhatsz létre, és ismét előfizethetsz.
Mennyi idő a fiókom végleges törlése?
Az e-mail-címed megerősítésétől számítva a kérelmed feldolgozása akár 30 napot is igénybe vehet. De nem kell aggódnod – e-mailben folyamatosan tájékoztatunk a kérésed állapotáról.
Az adatok kiemelten érzékeny területnek számítanak, ezért előfordulhat, hogy a fiókod végleges törlésére irányuló kérelem feldolgozása előtt arra kérünk, hogy igazold a személyazonosságodat. Ha valaki más nevében nyújtasz be kérelmet, arról is igazolást kérhetünk, hogy jogosult vagy az illető nevében eljárni.
További információért tekintsd meg a SkyShowtime adatvédelmi szabályzatát.
Megszüntettem a SkyShowtime-fiókomat, de továbbra is fizetnem kell a szolgáltatásért
A fiókod megszüntetése önmagában nem akadályozza meg a szolgáltatással járó későbbi kifizetések, például a megújítási költségek levonását (beszedési megbízás formájában). Mindenképpen ellenőrizd, kezeld és mondd le a fizetési kötelezettségeidet. Ha például az előfizetésed számlázása külső szolgáltatón, például az Apple-ön vagy a Rokun keresztül történik, a díjfizetés leállításához közvetlenül az adott szolgáltatóval kell felvenned a kapcsolatot.
Segíts jobbá tenni a cikkeinket! Egyértelmű volt ez a cikk?