Përshëndetje,, si mund të ndihmojmë?
Si të mbyllësh përgjithmonë llogarinë tënde në SkyShowtime
Mund të kërkosh mbylljen e përhershme të llogarisë sate ose akses në të dhënat e tua personale duke plotësuar formularin e kërkesës për akses në të dhënat e SkyShowtime.
Llojet e kërkesave për akses në të dhëna
Duke dorëzuar formularin e kërkesës për akses në të dhënat e SkyShowtime, mund të kërkosh të:
• Fshish përgjithmonë të dhënat e tua personale
• Aksesosh të dhënat personale
• Transferosh të dhënat personale
Mbyllja e përhershme e llogarisë
- Shko te formulari i kërkesës për akses në të dhënat e SkyShowtime
- Zgjidh opsionin "Po e bëj këtë kërkesë për" Fshi të dhënat e mia personale
- Shkruaj emrin, mbiemrin, adresën e emailit dhe vendin tënd
- Kontrollo kutinë reCAPTCHA dhe kliko Dërgo
- Do të marrësh një email nga OneTrust me një lidhje për të verifikuar adresën tënde të emailit - verifikoje atë për të finalizuar kërkesën.
Nëse fshi llogarinë time, a fshin kjo abonimin tim në SkyShowtime?
Jo. Fshirja e përhershme e të dhënave të tua dhe mbyllja e llogarisë, nuk anulon asnjë pagesë të ardhshme, duke përfshirë tarifat e rinovimit automatik (debitimet direkte) për abonim. Sigurohu që të rishikosh, menaxhosh dhe anulosh angazhimet e tua të pagesave. Për shembull, nëse abonimi yt faturohet përmes një pale të tretë si Apple ose Roku, duhet të kontaktosh drejtpërdrejt atë palë të tretë për të ndaluar pagesat.
A mund të identifikohem ose të shikoj ndonjë gjë pasi të kërkoj të fshij llogarinë time në SkyShowtime?
Jo, sapo të konfirmosh adresën tënde të emailit, fillon fshirja e llogarisë sate dhe nuk do të mund të identifikohesh ose të shikosh asgjë. Gjithashtu mund të humbësh aksesin në të gjithë përmbajtjen dhe informacionin e llogarisë sate.
Nëse ndryshon mendje, do të të duhet të regjistrohesh për një llogari të re në SkyShowtime me një adresë tjetër emaili dhe të blesh një abonim të ri.
A mund të regjistrohem përsëri me të njëjtën adresë emaili?
Po, por do të të duhet të presësh derisa të marrësh një email që konfirmon se llogaria jote e vjetër në SkyShowtime është fshirë përgjithmonë. Pas kësaj, mund të krijosh një llogari të re dhe të abonohesh përsëri duke përdorur të njëjtën adresë emaili.
Sa kohë duhet për të përfshirë përgjithmonë llogarinë time?
Nga momenti që verifikon adresën tënde të emailit, mund të duhen deri në 30 ditë që kërkesa jote të përpunohet. Por mos u shqetëso – do të të dërgojmë një email për të të mbajtur të përditësuar për statusin e kërkesës gjatë gjithë kohës.
Të dhënat janë një çështje shumë delikate, kështu që ne mund të të kërkojmë të verifikosh identitetin tënd përpara se të dërgosh kërkesën për mbylljen përgjithmonë të kërkesës. Nëse po e bën kërkesën në emër të dikujt tjetër, mund të kërkojmë edhe prova se je i autorizuar të veprosh në emër të tij/saj.
Për më shumë informacion, shih Politikën e Privatësisë së SkyShowtime.
E kam mbyllur llogarinë time në SkyShowtime, por po tarifohem për shërbimin
Mbyllja e llogarisë sate nuk do të parandalojë pagesat e ardhshme, si tarifat automatike të rinovimit (debitimet direkte) për shërbimin. Sigurohu që të rishikosh, menaxhosh dhe anulosh angazhimet e tua të pagesave. Për shembull, nëse abonimi yt faturohet përmes një pale të tretë si Apple ose Roku, duhet të kontaktosh drejtpërdrejt atë palë të tretë për të ndaluar pagesat.
Na ndihmo të përmirësojmë artikujt tanë. A ishte e qartë kjo?