Ouderlijk toezicht op SkyShowtime

Tijd om ouderlijk toezicht in te stellen voor je kleintjes!

Er zijn twee soorten ouderlijk toezicht die je kunt instellen om ervoor te zorgen dat ze alleen kunnen kijken naar SkyShowtime-content die geschikt is voor hun leeftijd: leeftijdsclassificatie en een profielpincode.

Leeftijdsclassificatie instellen

1. Log in op je SkyShowtime-account of SkyShowtime-app

2. Selecteer het profiel waarvoor je leeftijdsclassificatie wilt inschakelen en klik op het potloodpictogram om het te bewerken

3. Ga in 'Instellingen' naar 'Leeftijdsclassificatie'

4. Druk op de knop 'Wijzigen'

5. Voer je wachtwoord in

6. Nu kun je kiezen tussen 3 leeftijdsclassificaties:

• Gezin: programma's geschikt voor leeftijden tot 12 jaar

• Tiener: programma's geschikt voor leeftijden tot 16 jaar

• Volwassenen: programma's geschikt voor 18 jaar en ouder

1. Opslaan

Als je bijvoorbeeld de leeftijdsclassificatie 'Gezin' hebt ingeschakeld en je kinderen proberen inhoud af te spelen die boven die leeftijdsclassificatie ligt, kunnen ze die niet afspelen.

Een profielpincode maken

1. Log in op je SkyShowtime-account of SkyShowtime-app

2. Selecteer het profiel dat je wilt vergrendelen en klik op het potloodpictogram om het te bewerken

3. Zet in 'Instellingen' de wisselknop 'Profielvergrendeling' aan

4. Voer je wachtwoord in

5. Maak een pincode

6. Sla deze op

Nadat je een pincode voor ouderlijk toezicht hebt ingesteld, heb je deze elke keer nodig als je inhoud van dat profiel wilt afspelen.

Ben je je pincode voor ouderlijk toezicht vergeten?

1. Ga naar www.skyshowtime.com/watch/profiles

2. Kies het profiel en klik op het potloodpictogram onder de avatar om het te bewerken

3. Eenmaal in het profiel kunt je je pincode opnieuw instellen of wijzigen

Als het om je kleintjes gaat, gaat het er niet alleen om hen leeftijdsgeschikte inhoud te tonen, maar hen ook de best mogelijke kijkervaring te bieden. Zie het artikel In welke taal kan ik SkyShowtime kijken? om meer te ontdekken.