Hej,, hur kan vi hjälpa dig?
Så avbryter eller nedgraderar du från Premium
Om du registrerade dig direkt hos oss kan du avsluta eller nedgradera från Premium online i ditt SkyShowtime-konto.
Avsluta Premium
- Gå till Abonnemang och betalningsuppgifter
- Klicka på ditt abonnemang under Hantera ditt abonnemang, till exempel "Premium, månadsabonnemang"
- Skrolla ner till SNABBLÄNKAR på den nya sidan och klicka på Avsluta (röd text med ett rött kryss bredvid)
- Klicka på Fortsätt (lila knapp) på varje sida efter det tills du kommer till en sida med alternativet Bekräfta att du vill avsluta.
Vad händer med mina erbjudanden?
Du har rätt att säga upp ditt abonnemang när som helst, men tänk på att du då förlorar ditt kampanjerbjudande. Om en minsta bindningstid gäller för ditt abonnemang, träder dock uppsägningen inte i kraft förrän i slutet av den tiden.
Avsluta autogirobetalningar
Kom ihåg att avsluta eventuella autogirobetalningar du kan ha hos din bank för att betala SkyShowtime. Om du har utnyttjat ett bindande erbjudande kommer du dessutom att debiteras fram till slutet av bindningstiden.
Hur länge kan jag fortsätta titta efter att jag avslutat?
Du kan titta på innehåll fram till slutet av din faktureringsperiod, oavsett om du har ett månatligt eller årligt abonnemang eller en bunden period. När du avslutar skickar vi ett bekräftelsemeddelande till din registrerade e-postadress med information om hur länge till du kan använda tjänsten. Ditt SkyShowtime-konto förblir aktivt så att du kan starta om ditt abonnemang igen, när som helst.
Nedgradering från Premium
- Gå till Abonnemang och betalningsuppgifter
- Tryck på Ändra abonnemang under SNABBLÄNKAR. En ny sida öppnas med tillgängliga abonnemang
- Välj ett abonnemang och tryck sedan på Ändra abonnemang
- Slutför betalningen för att genomföra ändringen.
När träder nedgraderingen i kraft?
När du nedgraderar kommer nedgraderingen att träda i kraft i slutet av din nuvarande faktureringsperiod. Fram till dess kan du fortsätta att dra nytta av Premium-abonnemangets fördelar.
Hur ändrar jag min betalningsmetod innan nedgraderingen?
1. Gå till Abonnemang och betalningsuppgifter
2. Under SNABBLÄNKAR klickar du på Uppdatera betalningsmetod
3. Välj din föredragna betalningsmetod och följ instruktionerna på skärmen.
Om din betalningsinformation är dold:
- Tryck på Visa under Förhöjd säkerhet
- Vi kommer att skicka en engångskod till din registrerade e-postadress.
- Ange engångskoden i Förhöjd säkerhet och skicka
- Klicka på Uppdatera betalningsmetod och följ instruktionerna.
Behåller jag mina rabatter om jag nedgraderar?
Nej. När du nedgraderar ditt abonnemang kommer du att permanent förlora alla erbjudanden eller rabatter som tillämpas på ditt konto för närvarande såvida du inte har utnyttjat ett bindande erbjudande – i så fall träder inte ändringen i kraft förrän bindningstiden är slut.
Hjälp oss förbättra våra artiklar. Var den här tydlig?