Zdravo,, Kako da vam pomognemo?
Kako trajno zatvoriti svoj SkyShowtime nalog
Možete zatražiti trajno zatvaranje vašeg naloga ili pristup vašim podacima o ličnosti popunjavanjem SkyShowtime obrasca zahteva za pristup podacima.
Vrste zahteva za pristup podacima
Pomoću SkyShowtime obrasca zahteva za pristup podacima možete zatražiti sledeće:
• Trajno brisanje podataka o ličnosti
• Pristup podacima o ličnosti
• Prenos podataka o ličnosti
Trajno zatvaranje naloga
- Idite na SkyShowtime obrazac zahteva za pristup podacima
- Izaberite opciju „Podnosim ovaj zahtev za“ Brisanje mojih podataka o ličnosti
- Unesite svoje ime, prezime, adresu e-pošte i zemlju
- Označite polje reCAPTCHA i kliknite na Pošalji
- Dobićete e-poštu od OneTrust-a sa vezom za potvrdu vaše adrese e-pošte - potvrdite je da biste dovršili zahtev.
Da li brisanje mog naloga otkazuje i moju pretplatu na SkyShowtime?
Ne. Trajno brisanje vaših podataka i zatvaranje naloga ne otkazuje predstojeća plaćanja, uključujući automatske naknade za obnavljanje pretplate (direktna zaduženja). Obavezno pregledajte, upravljajte i otkažite svoje obaveze plaćanja. Na primer, ako se vaša pretplata naplaćuje preko trećeg lica kao što su Apple ili Roku, morate kontaktirati to treće lice direktno da zaustavi plaćanja.
Mogu li se prijaviti ili gledati bilo šta nakon što zatražim brisanje svog SkyShowtime naloga?
Ne, čim potvrdite svoju adresu e-pošte, brisanje naloga počinje i nećete moći da se prijavite niti da gledate bilo šta. Takođe ćete izgubiti pristup svim svojim sadržajima i informacijama o nalogu.
Ako se predomislite, moraćete da se registrujete za novi SkyShowtime nalog sa drugom adresom e-pošte i kupite novu pretplatu.
Mogu li se ponovo prijaviti sa istom adresom e-pošte?
Da, ali moraćete da sačekate dok ne dobijete e-poštu koja potvrđuje da je vaš stari SkyShowtime nalog trajno izbrisan. Nakon toga, možete kreirati novi nalog i ponovo se pretplatiti koristeći istu adresu e-pošte.
Koliko vremena je potrebno da se trajno izbriše moj nalog?
Od trenutka kada potvrdite svoju adresu e-pošte, može biti potrebno i do 30 dana da se vaš zahtev obradi. Ali ne brinite – poslat ćemo vam e-poštu kako bismo vas obaveštavali o statusu zahteva.
Podaci su veoma osetljivo pitanje, tako da možemo zatražiti od vas da potvrdite svoj identitet pre nego što izvršite zahtev za trajnim zatvaranjem naloga. Ako podnosite zahtev u ime nekog drugog, možemo takođe zatražiti dokaze da ste ovlašćeni da delujete u njihovo ime.
Više informacija potražite u SkyShowtime politici privatnosti.
Zatvorio/la sam svoj SkyShowtime nalog, ali mi se usluga još uvek naplaćuje
Zatvaranje naloga neće sprečiti buduća plaćanja, kao što su troškovi automatskog obnavljanja (direktna zaduženja) za uslugu. Obavezno pregledajte, upravljajte i otkažite svoje obaveze plaćanja. Na primer, ako se vaša pretplata naplaćuje preko trećeg lica kao što su Apple ili Roku, morate kontaktirati to treće lice direktno da zaustavi plaćanja.
Pomozite nam da poboljšamo naše članke. Da li je ovaj članak bio jasan?