Centar za pomoć

Kako slušati SkyShowtime sa Dolby Digital 5.1 zvukom


Dobijte obuhvatajući doživljaj zvuka uz Dolby Digital 5.1 okružujući zvuk kada gledate SkyShowtime na uređajima sa ugrađenom tehnologijom za 5.1 zvuk.

 

Šta je Dolby 5.1?

Dolby Digital 5.1 je audio tehnologija koja TV serijama, filmovima i drugim vrstama programa dodaje realizam i dubinu. To čini tako što meša različite audio kanale. Da biste stekli predstavu, evo odvojenih kanala i poboljšanja zvuka koja pružaju:

 
  • Levi, centralni i desni: omogućavaju vam da čujete jasan i čist dijalog

  • Levi okružujući i desni okružujući:  pružaju vam doživljaj kao da ste u središtu akcije

  • Niskofrekventni efekti (LFE) koji se nazivaju i „.1”: pruža duboke, snažne bas efekte koje ne samo da možete da čujete, već i da osetite

Omogućavanje Dolby Digital 5.1 zvuka na podržanim uređajima

Pogledajte dole navedenu listu da biste dobili uputstva o tome kako da omogućite okružujući zvuk na podržanim uređajima, pošto u našoj aplikaciji SkyShowtime trenutno nema matičnih podešavanja zvuka.

 
  • Apple TV

  • iPhone ili iPad

  • Android TV – podešavanja izlaza zvuka se razlikuju u zavisnosti od marke i modela. Za konkretna uputstva pogledajte priručnik proizvođača Android TV uređaja.

  • Računar – uverite se da je uključena funkcija „Prostorni zvuk” u postavkama zvuka.

  • LG webOS

  • Chromecast

 

Kako da znam da li slušam SkyShowtime sa Dolby Digital 5.1 zvukom?

Ako koristite audio prijemnik ili zvučnu traku, trebalo bi da se prikazuju informacije o audio kanalu koje dobijaju od SkyShowtime sadržaja koji reprodukujete.

 

Ne mogu da slušam SkyShowtime sa Dolby Digital 5.1 zvukom na televizoru

Ako gledate SkyShowtime sadržaj na televizoru koji nema ugrađenu podršku za Dolby Digital 5.1 okružujući zvuk, reprodukovaće se samo Dolby Digital 2.0 zvuk. 

 

Ne mogu da omogućim okružujući zvuk na Chromecast uređaju

Ako preslikavate SkyShowtime sadržaj na televizor sa ugrađenom funkcijom Chromecast, ali je taj televizor povezan sa Dolby Digital 5.1 audio prijemnikom samo pomoću kablova za levi i desni audio kanal, ta konfiguracija ne omogućava reprodukciju svih Dolby Digital 5.1 kanala.

Treba li vam dodatna pomoć? Obratite nam se.

 

Da li vam je ovo pomoglo?