Så här lyssnar du på SkyShowtime med Dolby Digital 5.1

Få en uppslukande ljudupplevelse med Dolby Digital 5.1-surroundljud när du tittar på SkyShowtime på enheter med 5.1-tekniken.

Vad är Dolby 5.1?

Dolby Digital 5.1 är en ljudteknik som ger realism och djup till TV-program, filmer och andra typer av program. Den åstadkommer detta genom att blanda samman olika ljudkanaler. Enkelt förklarat, här är en uppdelning av kanaler och de ljudförbättringar de ger:

• Vänster, mitten och höger: låter dig höra en skarp och ren dialog

• Vänster- och höger surroundljud:  får det att kännas som att du är mitt i filmen

• Lågfrekventa effekter (LFE) även kallade ".1": levererar djupa, kraftfulla baseffekter som man inte bara kan höra, utan även känna

Aktivera Dolby Digital 5.1 på enheter som stöds

Ta en titt på listan nedan för instruktioner om hur du aktiverar surroundljud på enheter som stöds eftersom vår SkyShowtime-app för närvarande inte har inbyggda ljudinställningar.

• Apple TV

• iPhone eller iPad

• Android TV – inställningarna för ljudet varierar beroende på märke och modell. Se tillverkarens manual eller webbplats för din Android TV för specifika instruktioner.

• PC – se till att funktionen "Rumsligt ljud" bland inställningarna för ljud är påslagen.

• LG webOS

• Chromecast

Hur vet jag om jag lyssnar på SkyShowtime i Dolby Digital 5.1?

Om du använder en ljudmottagare eller soundbar så bör de visa information om ljudspårskanalen som de mottar från SkyShowtime-innehållet du spelar.

Jag kan inte lyssna på SkyShowtime i Dolby Digital 5.1 på min TV

Om du tittar på SkyShowtime-innehåll på en TV som inte har Dolby Digital 5.1-surroundljud så spelas endast Dolby Digital 2.0-ljud upp.

Jag kan inte aktivera surroundljud på Chromecast

Om du sänder SkyShowtime till en TV med Chromecast inbyggt och TV:n endast har enkla vänster och höger ljudkablar anslutna till en Dolby Digital 5.1-ljudmottagare så tillåter inte konfigurationen uppspelning med Dolby Digital 5.1-ljud.